Kalender

Facebook talk

Een manier om te windselen

Het risico dat verwondingen voor kunnen komen aan een hand is bij boksers hoger dan elke andere verwonding. Omdat er zo veel kleine beenderen (meer dan dertig) in de hand aanwezig zijn is het absoluut noodzakelijk dat u elke beschikbare voorzorgsmaatregel neemt om deze te beschermen. Het goed windselen is een methode om een verwonding te voorkomen die je van deze mooie sport kan weerhouden.

Wij erkennen het belang om je handen te beschermen. De volgende instructies geven een manier waarop je het zou kunnen doen, niet dat dit de enige juiste manier is. We komen hiermee tegemoet aan verschillende vragen uit onze ledengroep en ons leek het zinvol deze informatie makkelijker / toegankelijker te maken.

Stap 1
Je houd je hand open in een ontspannen houding met je vingers gespreid. Begin met het aanleggen om de duim. Bij verschillende windsels staat de tekst ' This side down'  vermeld. Dit moet op de huid gelegd. 
Wikkel een aantal malen om je handpalm en pols. Stevig wikkelen kan nadelig zijn voor je bloedcirculatie dus stevig is niet te strak.  

Stap 2
B
reng vanaf de pols de bandage naar de rug van je hand en via je handpalm over je knokkels.

Stap 3
Wikkel de bandage twee of drie keer over je knokkels.
Daarbij breng je bij elke wikkel de bandage terug naar de pols over de rug van je hand waardoor er een ' x ' patroon ontstaat. Dit patroon heb je dan  twee of drie keer gewikkeld. 

Stap 4
Vervolg met je handpalm naar de basis van je duim. Wikkel om de duim heen maar zorg ervoor dat je de bandage niet keert / tordeert. Vandaar weer naar onderen en dan over de rug van je hand om...

Stap 5
daarna terug te gaan naar de duim om deze opnieuw te wikkelen maar dan vanuit de tegenovergestelde richting.

Stap 6
Windsel vanaf je duim over de rug van je hand en terug naar je pols.

Stap 7
Vervolg om je pols, over de rug van je hand en dan tussen je pink en ringvinger door. Ga terug naar je pols en vervolg deze handeling met elke ruimte tussen je vingers. Let er nog steeds op je windsels mooi glad te wikkelen en niet te draaien / torderen.

Stap 8
Als de laatste ruimte is ingevuld breng je de wikkel naar de pols.

Stap 9
Vanaf de pols begin je naar boven te windselen richting knokkels.

Stap 10
Wikkel nogmaals over de knokkels en over de rug van je hand naar je pols.

Stap 11
Verstevig je pols door het resterende stuk om je pols te wikkelen. Wikkel overlappend laag over laag om een stevig geheel te krijgen.

Stap 12
Maak het einde vast. Sommige windsels hebben geen eindstuk. Deze kun je onder een bandagewikkel stoppen in de handpalm. 
Door het ballen van de vuist knijp je deze vast.

  
Boksclub A.B.C.C. Apeldoorn. www.boksclub-abcc.nl

Windsels en andere boksartikelen kopen? www.boxinggear.nl