Volg ons op social media:

Bokser Wouter Djokic wint goud in Litouwen

De jonge ABCC-bokser Wouter Djokic uit Ede heeft een topprestatie geleverd tijdens het internationale AIBA gerankte  toernooi voor de jeugd (tot 19 jaar) om de Dan Pozniak Cup in Vilnius Litouwen.

De 17-jarige weltergewicht won in de kwartfinale met 11-5 duidelijk van de Kazakstaan Erzhan Kenzhegaliyev. In de halve finale versloeg Djokic, begeleid door trainer en vader Goran Djokic, met 17-6 de Witrus Egor Gorbunov, die in 2011 nog zilver won op het EK junioren. In de eindstrijd ging de overwinning ook naar de jonge ABCC-pupil, door in het hol van de leeuw te winnen met 12-7 van de uit Litouwen afkomstige Eimantas Vaicikonis.

Een belangrijke stap voorwaarts in de voorbereiding van Djokic op het in augustus in Rotterdam geplande EUBC European Youth Boxing Championships Rotterdam 201..

Ook een prachtig resultaat voor de trainersstaf; alweer een gouden plak! nog maar net twee weken nadat Wouters trainingspartner Peter Müllenberg goud won in een Elite A toernooi in Duitsland.

Beiden zijn overigens te bewonderen op een internationaal boksgala in Apeldoorn op 20 April in het kader van het 60-jarig jubileum van ABCC.  

woensdag 27 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (5856)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Debuut voor boksers ABCC

Dat was weer een mooie boksmiddag

Bob Gewald mocht in Neuss, Duitsland de spits afbijten. De in de Jeugdklasse uitkomende nieuweling bokste in de 52 kg klasse een goede wedstrijd. Met name zijn prestatie in de eerste en tweede ronde zorgden ervoor dat de meer werk leverende maar minder effectieve Karim El Bachiri de winst aan zijn neuss voorbij zag gaan.

De volgende debutant was Darryl Passial. Darryl bokste tegen de wat wild stotende en gedreven Akim Nshogoza, ook van Boxring Neuss, met goede directe treffers. In ronde drie wist Nshogoza nog een restje vechtlust naar boven te halen en wist de wedstrijd op zijn conto af te sluiten. Een goed debuut ook voor deze ABCC'er die in de Elite 75 kg klasse uitkomt.

Ahmet Calik, viervoudig Nederlands Kampioen in de 75 kg A klasse, moest het opnemen tegen Shahin Mohammdi van SR Garath. Deze Duitse bokser werd vooraf bekeken en er werd een plan gemaakt hoe de langere bokser bestreden moest worden. Ahmet had al een tijd niet meer in de ring gestaan en was hongerig als een beer na zijn winterslaap. Ahmet bokste goed om zijn tegenstander heen en wist vanaf de flanken met prima acties te treffen. Van tijd tot tijd werd er ook door beiden op de halve afstand strijd geleverd. Al met al een gevarieerde partij waar Ahmet een onbeslist uit wist te halen.

Ook was Mehmet Demir mee gereisd. Mehmet bokst bij BVAZ in Arnhem, een vereniging waar ABCC goede banden mee heeft. Demir bokst in de Jeugdklasse tot 64 kg en werkt aan zijn voorbereiding richting EK 2013.
De sympathieke jongeling moest het opnemen tegen Jamal Temur van Boxring Hilden. Deze bokser was twee weken geleden uitgekomen tegen de sterke Stevan Djokic van ABCC. De Duitser was met name sterk op de halve afstand maar had op de hele afstand vaak onbalans. Daarop moest Mehmet schakelen en dat deed hij knap links en rechtsom. Met name aan het eind van de tweede en de gehele derde ronde leidde dat tot een duidelijke overwinning. Er werd door de jury een onbeslist gegeven waarbij zelfs de trainer en de tegenstander met verbazing op reageerden. Keurige partij, goed uitgevoerd.

zondag 17 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (3354)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

Mullenberg tweede topnotering in twee weken

Peter Müllenberg verliest de finale met 10-5 van Adilbek Niyazymbetov (2e WK 2011, 2e Olympische Spelen 2012) uit Kazachstan. Hij behaalde daarmee een tweede topnotering op een AIBA A toernooi in slechts twee weken. 

vrijdag 15 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (3473)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

ABCC boksers in Dusseldorf

en volgende week weer!

Afgelopen weekend zijn er wedstrijden gebokst door Junior bokser Brandon Mullenberg en Jeugd bokser Wouter Djokic

Brandon bokste een goede eerste en een betere tweede ronde. De derde ronde ging zijn tegenstander met vol gas erin en bokste Brandon daarin mee. Zijn tegenstander sloot de acties beter af waardoor hij de partij verloor. Wouter Djokic bokste zijn partij met goed boksen in alle drie de ronden uit en won de partij.

Volgende week zaterdag 16 maart zijn er bokswedstrijden in Neuss, ook in de buurt van Dusseldorf. In de ring verschijnen dan voor ABCC Bob Gewald, Darryl Passial en Ahmet Calik.

 

 

zondag 10 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (3040)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Peter Mullenberg wint goud Chemie Pokal

sterk internationaal toernooi

 

Peter Mullenberg wint goud op het AIBA A toernooi om de Chemie Pokal in Halle. In de finale won hij van de tot Duitser genationaliseerde Rus Sergej Michel met 15-11. Het was Mullenberg's 4e zege in 4 dagen. Peter was tijdens deze 40e editie de 2e Nederlander die het hoog aangeschreven toernooi wist te winnen. Orhan Delibas ging hem voor in 1992.

Hennie van Bemmel

donderdag 7 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (3801)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

Internationale Bokswedstrijden te Hilden Duitsland

Mooie wedstrijden krijgen een vervolg in Apeldoorn

Op zaterdag 2 maart kwam er een team samengesteld uit de clubs NABA, BVAZ, SCM, Olympia 75, verbon en ABCC in actie tegen een regio team uit Niederrhein.

 De ontmoeting werd nipt met 15-14 gewonnen door de Nederlandse clubcombinatie.

Op 20 April is de return gepland in Apeldoorn.

  

De uitslagen en meer video's:

 

(lees verder, klik op de titel) 

zondag 3 maart 2013/Author: Anonym/Number of views (4571)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

Groepstraining wedstrijdboksers

voorbereiding wedstrijden

Groepsfoto sparring wedstrijdgroep met gastboksers van BVAZ, Olympia Den Bosch, Boksvereniging Assen, Boxing Vermeulen Benthuizen, NABA


donderdag 28 februari 2013/Author: Anonym/Number of views (2802)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:
123456