Volg ons op social media:

Peter Müllenberg bij laatste 8 op WK

Bokser Peter Mullenberg heeft zich niet geplaatst voor de halve finaleS op het wereldkampioenschap boksen gewichtsklasse tot 81 kilo in het Kazachstaanse Almaty. De Almeloer kwam met 3-0 tekort tegen de Uzbeek Oylek Mamazulunov, die regerend kampioen van Azie is en als vierde was geplaatst. Bepalend was dat Peter de eerste ronde niet dominant genoeg bokste. In tweede en de derde ronde ging het beter en dat bleek uit de scorers (30-27, 29-28 en 29-28). Mullenberg kan al met al terugzien op een geslaagd WK. Het is in jaren niet voorgekomen dat een Nederlander tot de laatste acht van de wereld wist door te dringen.

Weetjes:

Van de 80 kwartfinalisten komen er 37 uit Europa, 25 uit Azië 14 uit N en Z Amerika en 4 uit Afrika. De boksers komen uit 30 landen ( is breder geworden).  Aantallen per land: KAZ 9, RUS en CUB ieder 7. AZE , UZB, IRL, IND elk 5. ITA 4. BRA en GER ieder 3. ALG, CRO, VEN, THAI ,UKR en WAL ieder 2 . ENG, HUN,ROU, TUR en anderen 1. Opvallend is geen Fransen , chinezen en USA boksers bij de eerste 8. Enorm afgegleden ten opzichte van 2011 Ukraine en Engeland. Sterk Italië overigens met zeer ervaren en oudere boksers   Die al 2 tot 5 WK's meedraaien. Verder erg veel blessures en met name forse zwellingen bij 1 sessie van 2 x 8 wedstrijden zaten in de rode kleedkamer 7 boksers met ijs op voorhoofd , jukbeenderen en / of oor. NL laatste WK top 8 plaats 2003 ( Kocabas Thailand ) Laatste WK medaille 1993 ( Joval , brons Finland).


zondag 20 oktober 2013/Author: Anonym/Number of views (7040)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Winst voor Calik tegen sterke Duiter in NRW Liga

Topsfeer in Smilde

Afgelopen weekend boksten in Smilde voor ABCC in de B klasse Cadetten tot 54 kg Donny Elsinga en Shiam Gewald. Zij kwamen uit tegen de plaatselijk favorieten en wisten beiden de wedstrijd niet te winnen. In de A klasse Elite werd door ABCC'er Ahmet Calik met 2-1 gewonnen op de sterke Duitser Oenze. Calik kwam namens ABCC uit in het Windmill Team dat deelneemt aan de Duitse NRW Liga. 

zondag 20 oktober 2013/Author: Anonym/Number of views (2702)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Brandon Mullenberg zilver

Olympische Hoffnung des Nordens

Brandon Mullenberg heeft deelgenomen aan het grootste Kadetten / Junioren toernooi van Duitsland. Er deden alleen A klasse boksers mee uit alle districten in Duitsland, een team uit Polen, Zweden, Denemarken en Nederland.
zaterdag 12 oktober 2013/Author: Anonym/Number of views (4351)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

drie Goud, drie zilver op de Noord Nederlandse Kampioenschappen

Deze week was een bomvol programma voor de succesvolle Apeldoornse boksvereniging ABCC.

Bij de Noord Nederlandse Kampioenschappen (er zijn er twee, Zuid en Noord) kwam Stevan Djokic (16 jaar, 63 kg) in de ring tegen de de zwaardere en twee jaar oudere Mehmet Demir. Deze partij werd een prestatiepartij omdat voor de jonge ervaren Djokic geen tegenstanders meer in Nederland te vinden is. Hij kreeg routinier Demir er niet onder maar met deze partij verdiende hij terecht de titel door zijn opponent het goed lastig te maken. 
Zijn broer Wouter Djokic (Jeugd 18 jaar, 69 kg) bokste na een duidelijk gewonnen halve finale tegen plaatselijk favoriet Quincy Huusen. Ook Wouter bokste met dispensatie. Hij deed mee in de volwassenenklasse Elite om dezelfde reden als zijn jongere broer. Met duidelijke acties en tempoversnellingen wist hij de partij in zijn voordeel te beslissen. Knap om zo jong deze nationale titel binnen te halen.
Elite 75 kg ABCC'er Ahmet Calik moest zijn meerdere bekennen in de Nijmegenaar Milad Zamani. Zijn ABCC-collega Jamal Bouhali, ook 75 kg, kwam langszij door zijn halve finale te winnen en maakte het karwei af in de finale door Zamani met harde treffers te bestoken. Bouhali, 19 jaar, sleepte daarmee de tweede titel voor Apeldoorn in de wacht.
In de 81 kg B klasse, trof Darryl Passial een tegenstander met iets meer ervaring. Het was een finalepartij waarbij Darryl in de eerste ronde wat afwachtend was maar in de tweede ronde instinctief meer het eigen initiatief nam. De derde ronde sloeg de vermoeidheid toe en kreeg enkele stevige treffers te verwerken. Darryl verloor maar met opgeheven hoofd.
Voor ABCC kwam in de 81 kg Elite Gökhan Gedik in de ring tegen Mike Koemans uit Doetinchem. Gedik bokste beneden zijn kunnen maar ruim voldoende om de langere bokser in de derde ronde tot opgave te dwingen. Gedik zette daarmee de score Noord Nederlands Kampioenen 2013 op drie.

Topper Peter Mullenberg (vorige maand winnaar zilver op het EK) bokst in Kazachstan op het WK aankomende zondag de eerste wedstrijd. Hij is daar nu met ABCC trainer Hennie van Bemmel. Stevan Djokic bereid zich voor op het EK Junioren in Anapa Rusland. Hij gaat daar heen met zijn trainer-vader Goran Djokic.

Wie deze boksers in Apeldoorn in actie wil zien kan dat doen op 2 november. Dan worden er wedstrijden gehouden in het clubgebouw van ABCC. Zijn maken dan deel uit van een nationaal team dat bokst in de Duitse NRW Liga. Het adres is Paul Krugerstraat 7. De entree is slechts 10,-. Meer info op www.boksclub-abcc.nl   

Met vriendelijke sportgroet,

Eduard van Uffelen
trainer /coach ABCC


zaterdag 5 oktober 2013/Author: Anonym/Number of views (3194)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

ABCC bokst voor Windmill-team

winst

Bij onze eerste uitwedstrijd hebben we gelijk een visiteplaatje afgeven dat we deze keer niet komen om mee te doen maar winnen. Alle opgestelde boksers van het Team Windmill correct op tijd aanwezig, correct op gewicht, correct met aanleveren van de benodigde documenten en aanwezig met jury/scheidsrechter.

Dat kon van onze tegenstander niet gezegd worden, de superzwaar gewicht weigerde te komen en vrijdags hadden ze nog moeite met het midden gewicht te bezetten. Teamleider van der Pas begreep de trainer heel goed.
zondag 15 september 2013/Author: Anonym/Number of views (3265)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

PETER HEEFT ZILVER!!!!!!!

Mullenberg bokst supersterk op het EK

Met de verrassende en unieke prestatie van Peter Mullenberg – eindelijk na tweede plaatsen voor Don Diego Poeder en Orhan Delibas op het EK in Bursa 1993 – is het hem gelukt tot de atleten met een A-status bij de sportkoepel NOC NSF door te dringen. Dat heeft hij mede te danken aan een overtuigende zegereeks op imponerende tegenstanders.
dinsdag 11 juni 2013/Author: Anonym/Number of views (2886)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

ABCC bokst in Hannover

Op Zaterdagavond heeft een team van 7 Nederlandse boksers deelgenomen aan een erg goed georganiseerd boksgala in Hannover.
Naast de 7 Nederlanders werd ons team versterkt door 4 gastboksers van bevriende Duitse clubs om zo de plaatsen van de geblesseerde Enrico, Mehmet, Milad en Ben in te vullen.
Tegenstander was het BSK Seelze clubteam die enkele weken geleden kampioen werd in de 2 Bundesliga en dus het komend seizoen te zien zal zijn in de eerste Liga. De gastgevers hadden een uitstekend team voor ons uitgezocht die ons weer aan waardevolle meetmomenten hielpen

maandag 13 mei 2013/Author: Anonym/Number of views (3086)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Boksen in Kevelaer

Op de kermis in een tent

Op de kermis in een grote tent in Kevelaer werden de Open stadskampioenschappen gebokst. Er werd deelgenomen door vier ABCC boksers.

De eerste die aan de beurt kwam was Donny Elsinga, 50 kg, cadet klasse.

zondag 12 mei 2013/Author: Anonym/Number of views (3906)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Tags:

Bokswedstrijden ABCC vs Hilden mooie boksdag

Prachtige foto's beschikbaar

De wedstrijden op 20 april 2013 zijn prima verlopen. Iedereen bedankt voor de bijdrage hieraan.

Er zijn prachtige foto's gemaakt. Kijk hier >>

dinsdag 23 april 2013/Author: Anonym/Number of views (3565)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Tags:

ABCC boksers in het oog van de internationale pers

Wouter Djokic en Peter Mullenberg vermeld op site Wereld boksbond AIBA

De boksers van ABCC zijn volop aan de slag om op prestigieuze toernooien te scoren als voorbereiding op Europese en mondiale toernooien. Na een aantal historische overwinningen van Peter Mullenberg en dankzij de klimmende carriere van Wouter Djokic heeft ook de internationale overkoepelende organisatie AIBA de sporters weer Nederlanders in het vizier.

Kijk voor beide artikelen:

http://www.aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/5368/news.aspx

http://www.aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/5354/news.aspx

http://www.aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/5333/news.aspx

vrijdag 5 april 2013/Author: Anonym/Number of views (3384)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
123456