Volg ons op social media:

Succesvol weekend ABCC Apeldoorn

Zaterdag boksten Steve Suppan (elite A 64 kg) en Wouter Djokic (elite A 69 kg) in Dusseldorf de finale van het stadstoernooi. Steve bokste sterk tegen Artur Ratc met maar net te weinig overmacht waardoor de jury in staat was de winnende uitslag aan de thuisbokser re geven. Wouter bokste sterk tegen de ervaren Armin Malekzadeh en won op punten de wedstrijd. 

Zaterdag boksten Steve Suppan (elite A 64 kg) en Wouter Djokic (elite A 69 kg) in Dusseldorf de finale van het stadstoernooi. Steve bokste sterk tegen Artur Ratc met maar net te weinig overmacht waardoor de jury in staat was de winnende uitslag aan de thuisbokser re geven. Wouter bokste sterk tegen de ervaren Armin Malekzadeh en won op punten de wedstrijd. 
Zondag was het de beurt aan Donny Elsinga (kadet B klasse 57 kg)., opnieuw aan Wouter als invaller en aan Stevan Djokic (Jeugd A klasse 63 kg). Donny Elsinga werd overklast door zijn opponent die zowel conditioneel als technisch niet was opgewassen tegen de Duitser. Wouter viel in om tegen de Belgische Khalid Mokaliev. De Belg had weinig in te brengen tegen Wouter en ook zijn tweede wedstrijd dit weekend werd gewonnen. Stevan Djokic bokste de finale tegen de sterke Temur en wist met gevarieerd boksen zijn tegenstander over alle drie de ronden te overtuigen van zijn meesterschap. Ook hij werd hiermee Dusseldorfer Meister.
Ondertussen was Darryl Passial (ellite B, 81 kg) in Nederland de clubkleuren aan het verdedigen in Nootdorp.Dat deed hij met verve.
Met alleen directe stoten wist hij zijn tegenstander in alle drie de ronden hard te raken waarbij in de derde ronde de tegenstander de partij moest staken en Darryl de wedstrijd wint op technisch knock-out (tko).

In de Bundesliga wist bij de Velberter BC Peter Mullenberg (elite A 81 kg) over vier ronden van drie minuten de winst binnen te halen, daarbij geholpen door de talentvolle Nederlander Enrico la Cruz. In de hoogst haalbare Duitse competitie wist het team van coach Hennie van Bemmel wederom het landskampioenschap binnen te halen.

Volgende week bokst Peter Mullenberg voor Italië in de World Series of Boxing, is Stevan Djokic met zijn coachende vader Goran op een toernooi in Litouwen ter voorbereiding op het WK in april en boksen een aantal anderen in Roosendaal op een interland tegen Ierland. Op 19 april is er een gala in Apeldoorn.


zondag 9 maart 2014/Author: Anonym/Number of views (2605)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Wisselend resultaat in Rijswijk

Wouter Djokic baas over Grohl

Vandaag zijn er in Rijswijk wedstrijden gebokst door Jamal Bouhali, Wouter Djokic en Ben Tingen. 
Jamal bokste tegen Remco Hofstede van boks vereniging Teus de Kruyf en liep aan het eind van de eerste ronde een snee boven zijn oog op waardoor hij niet verder kon boksen. 
Ben Tingen bokste in de 81 kg tegen Kevin Debrah uit Berlijn.
Tingen probeerde teveel het juiste moment af te wachten en liep daardoor achter de feiten aan. Jammer voor de sympathieke Nederlander die meer in zijn mars heeft. Wouter Djokic bokst drie prima ronden tegen Ramon Groth in de 69 kg klasse. Hij weet de Duitser in de tweede ronde goed in het lichaam te raken en veranderd in de derde ronde zijn strategie door op hele afstand de afgematte bokser te treffen met wisselende combinaties.

Volgende week boksen negen ABCC'ers in Dusseldorf op zaterdag en zondag en de week erna tegen Ierland in Roosendaal.
Op 19 april is er een Liga ontmoeting voor het kampioenschap in Apeldoorn. Meer daarover is te volgen op www.boksclub-abcc.nl
zondag 2 maart 2014/Author: Anonym/Number of views (2538)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

ABCC'er Peter Mullenberg weer winst voor Velbert

Enrico la Cruz wint voortijdig, Ben Tingen verliest op punten

Tijdens de zaterdagavond 22 februari gebokste 1e Duitse Bundesliga ontmoeting tussen de BC Velbert en BC Straubing in Velbert kwamen 3 Nederlanders in actie.
 
In de 58 kg klasse was Enrico La Cruz (BVAZ) uitkomend voor Velbert veel te sterk voor Rewig Abdolrahman (Straubing). Na een wat stroeve maar duidelijk gewonnen eerste ronde , bokste Enrico in ronde 2 variabel zowel in gevechtsafstand als mbt stoten repertoire en won nu overduidelijk. Toen Enrico in de derde ronde ging versnellen en meer druk zette was er voor de Straubing pupil geen eer meer te behalen en gooide de hoek de terecht de handdoek om Abdolrahman in bescherming te nemen. winnaar TKO ronde 3 Enrico La Cruz.
 
Max van der Pas 70 kg (Olympia den Bosch) en in de liga boksend voor Straubing nam het op tegen Cihan Calik (Velbert). Op de 4e ronde na waar Calik af en toe gevaarlijk doorkwam en veel druk zette was het een overtuigend optreden van Max, die de eerste drie ronden Calik goed onder controle had en steeds zuiver en goed trof met zijn stoothand. De eerste 3 ronden gingen unaniem naar Max die zich met deze overwinning in de knip gaat voorbereiden op zijn laatste Bundesliga wedstrijd in de 70 kg voor Straubing tegen Nordhausen en dan de overstap gaat maken naar de middengewichten.Winnar op punten 3-0 Max van der Pas
 
Peter Müllenberg 82kg (ABCC) voor Velbert nam het op tegen een oude bekende namelijk de Pool Mateus Tryc . De fysiek sterke en aanvallend ingestelde nummer 20 van de AIBA wereld ranking had ook nu net als tijdens het EK van 2013 grote moeite met de snel in en uit boksende Müllenberg. Peter draaide uitstekend kort om zijn tegenstander weg om vervolgens met goede acties over te nemen. Bepalend in deze wedstrijd was de 4 ronden lang consequent ingezette scherpe en explosieve voorhad steeds precies gebracht op het moment dat de Pool wou aanvallen. Winnaar met een duidelijke 3-0 score Peter Müllenberg.
 
Velbert won uiteindelijk met 10-6 en met deze overwinning komt het team van coach Hennie van Bemmel weer een flinke stap dichter bij de titel prolongatie.
 
 
In het voorprogramma bokste halfzwaar gewicht Ben Tingen (Assen) tegen Jonas Radtke (Velbert) , Ben had niet echt zijn dag tegen de snellere Duitser, bokste te veel op geweld en te weinig snel en ontspannen. De overwinning ging terecht naar Radtke, maar voor Ben toch weer een waardevolle ervaring, deze wedstrijden heeft de ijverige en leergierige Assenaar nodig om te groeien en te leren problemen boksend op te lossen in plaats van alleen met power. Winnaar op punten 3-0 Jonas Radtke.
zondag 23 februari 2014/Author: Anonym/Number of views (2580)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

ABCC Apeldoorn met drie boksers op 75 jarig jubileum Rijswijkse boksvereniging

2 winst, 1 verlies

Bob Gewald (Elite 56 kg B) kwam in de ring tegenover de langere Yasin Abdulqaadir te staan. Pas in de derde ronde wist Bob de bokser van Aleco te bedwingen door na het ontwijken van de lange directe stoten goed te counteren en te treffen. Dit was jammer genoeg te laat om nog de wedstrijd te winnen. De eerste verliespartij in een serie van vier voor deze ABCC'er.

Daarna was de beurt aan Steve Suppan (Elite 64 kg B) tegen de sterke Gino de Klerk. Gino en Steve gingen qua tactiek, kracht en ritme gelijk op maar met name in de derde ronde maakte Steve met langere acties het verschil. Met nog wat meer technische variatie zou Steve makkelijker kunnen winnen, verder een mooie wedstrijd met de ABCC'er als winnaar. 

Brandon Mullenberg (Junior, 60 kg A) moest aantreden tegen Daniel Houlihan uit Ierland. Brandon kreeg in de eerste ronde te maken met een goed verplaatsende tegenstander die in- en uit bokste vanuit het midden. De counters van Brandon waren niet erg effectief en in de tweede ronde werd besloten zelf meer druk te geven en vanuit het middden te werken. Dat liep wat stroef en in de derde ronde werd het verschil gemaakt door extra inzet in de laatste halve minuut. Winst voor Brandon Müllenberg.

Op 19 april bokst in Apeldoorn het nationale Windmill team tegen een Duitse afvaardiging in de Oberliga competitie in het eigen clubgebouw. In dit team boksen een groot aantal ABCC'ers mee. Vorig jaar werd het Windmill Team Oberliga kampioen. De wedstrijden worden gehouden aan de Paul Krugerstraat 7 in Apeldoorn. Meer op www.boksclub-abcc.nl. Kaarten bestellen? mail info@boksclub-abcc.nl . Bel 0614989468 (Eduard van Uffelen)
zondag 9 februari 2014/Author: Anonym/Number of views (2943)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

Peter Müllenberg wint WSB partij

Italian Thunder vs Algeria Desert Hawks

zondag 2 februari 2014/Author: Anonym/Number of views (3022)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden

ABCC succesvol in Wismar

Zaterdag waren de boksers van ABCC in Wismar, Duitsland voor een stedenontmoeting.
Deze ontmoeting werd gewonnen met 6-4. Ook ging de prijs voor beste bokser mee naar Nederland.

De boksers van ABCC wisten onlangs het grootste deel van de Nederlandse Kampioenschappen te winnen. Na een welverdiende korte rust moest het team weer snel op wedstrijdsterkte komen om voor deze stedenontmoeting klaar te zijn. ABCC heeft al lang een goede relatie met de regio Wismar. Deze regio zelf heeft een lange en succesvolle historie in het boksen, ook al toen het nog deel van Oost-Duitsland uitmaakte.

In Dorf Mecklenburg werd er onder het oog van een groot aantal bezoekers de stedenontmoeting uitgevochten.
Als eerste trad Darryl Passial aan in de 81 kg klasse tegen Mohammed Hosseini. De Apeldoornse fysiotherapeut Passial bokste zijn 5e wedstrijd en in 3 x 3 minuten wist hij met consequent doorzetten van directe stoten de wedstrijd naar zich toe te halen. 
Daarna was de beurt aan Bob Gewald, 57 kg Elite voor zijn 3e wedstrijd, nu tegen Paul Krüger. In alle ronden was Bob met gevarieerd boksen duidelijk beter tegen een tegenstander met 30 wedstrijden ervaring. Hij won deze partij meer dan verdiend. 
Routinier Stevan Djokic, Jeugd A klasser 64 kg, trof Hayk Ghukasyan. Stevan kreeg de opdracht met directen binnendoor te stoten. Deze opzet slaagde en in combinatie met stoten buitenom werd ook deze wedstrijd in het voordeel van ABCC beslecht. 
Marciano Hendriks, Elite A 91 kg, is onlangs toegetreden tot de wedstrijdgroep van ABCC en kwam in de tweede ronde in de wedstrijd. Bij deze gelijke stand liet hij in de derde ronde het initiatief teveel aan Züchner en verloor.
De jonge topper Brandon Mullenberg, Junior A klasse 60 kg, bokste één dag voor zijn 16e verjaardag tegen Surik Jangojan. Brandon kon met counterboksen en extra druk in de derde ronde winnen en werd ook na afloop uitgeroepen tot beste bokser van de avond. Een mooi verjaardagskado alvast. 
Jamal El Bouhali, Elite 75 kg, verloor tegen Kevin Kuttner in een partij die naar onze mening de kant van Bouhali op had moeten vallen. 
International Wouter Djokic, Elite 69 kg verloor van plaatselijk favoriet en teamcaptain Clemens Busse die binnenkort naar de Wereldkampioenschappen voor Studenten afreist. Ook deze partij zou naar Wouter moeten gaan maar werd door Busse gewonnen. Het had een beetje het gevoel dat Busse een opsteker nodig had. 
Naast deze ABCC'ers boksten international bij de vrouwen Nouchka Fontijn, 2e EK 2012, tegen de Duits Kampioene Sarah Scheurich en won overduidelijk. Superzwaargewicht Hannes Ter Linde bokste een winst partij tegen Dennis Lewandowski. Ricardo Snijders was net hersteld van de griep, toch niet geheel fit en kon een handig boksende Ibragim Bazuew niet de baas.

De wedstrijden vonden plaats onder begeleiding van ABCC trainers Eduard van Uffelen, Goran Djokic en Melvin Etty. Waardevolle gasttrainer was Abdul Fkiri. De scheidsrechter uit Nederland Robert Schulein.


Ik bedank boksers, trainers en de scheidsrechter voor hun inbreng, steun en inzet. Een fijn team en goede resultaten. 

Met vriendelijke groeten,
Eduard van Uffelen
dinsdag 14 januari 2014/Author: Anonym/Number of views (2598)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Apeldoornse atleten domineren NK Boksen

Afgelopen weekend is tijdens de finales van het NK boksen wederom duidelijk geworden hoe sterk ABCC is. 

De atleten van ABCC kwamen na wedstrijden op vrijdag en zaterdag uiteindelijk op zondag in de finales terecht. 
ABCC nieuwkomer Steve Suppan is na een gelijkopgaande wedstrijd uitgeroepen tot Nederlands Kampioen B-64 kg na een nipte winst op zijn Eindhovense tegenstander. 

Wouter Djokic is de volgende strijder die het hoogste podium wil afdwingen. Hij verliest de finale met 2-1 maar is als 17 jarige (!) maar mooi tweede van Nederland in de Elite A-69 (lees: volwassenen) klasse, een topprestatie.


In een 8 mans poule weten ABCC clubgenoten Jamal El Bouhali en Ahmet Calik in de finale te raken. Ze vochten echt om het hardst in een zinderende wedstrijd om de A-75 kg beker die met 2-1 door Calik werd gewonnen. Direct daarna betrad de sterke Ben Tingen in de A-81 het strijdtoneel en wist met rake lichaamstoten in de eerste ronde de titel af te dwingen. 

Ook had ABCC in de A-91 klasse twee boksijzers in het vuur. Marciano Hendriks was langere tijd niet in de ring geweest en toonde zijn kwaliteit, niet door te winnen maar door tegen een geduchte tegenstander boven vewachting goed boksen te laten zien. In dezelfde klasse kwam ook de veel ervarener Gokhan Gedik uit. Hij wist wel door te dringen tot de finale en was zeker de betere maar moest tegen de verwachting van vriend én vijand de eer van de beste van Nederland laten aan zijn opponent. 

Opgeteld heeft ABCC van de 7 deelnemers 3 Nederlands kampioenen en 3 vice kampioenen binnen haar gelederen. Een in Nederland ongeëvenaard resultaat waar wij beretrots op zijn! Meer info over ABCC vind je op www.boksclub-abcc.nl.

vrijdag 6 december 2013/Author: Anonym/Number of views (2967)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Peter Müllenberg wint op KO debuutpartij WSB

Net vader van een zoon en een droomdebuut

PERSBERICHT WSB PERSBUREAU:

The turning point
With so many big names on display, it was easy to overlook Peter Mullenberg of Holland on paper. The 25 year old Light Heavyweight was making his WSB debut last night, but as the current European AOB bronze medallist, he has the calibre to mix it in the ring. This he proved with emphatic fashion with a 4th round knockout (at 2:16) of fellow WSB new boy Brian Suarez. It was a huge left hook that did the damage, and with the scores at 2:1 going into the bout, it was this victory that assured the win for the Italia Thunder. Mullenberg looks very big for a Light Heavyweight; he has the body of a tree yet moves like a tiger in the ring. He is a good find for the Italian team and it will be interesting to see how they use him this year.
zaterdag 16 november 2013/Author: Anonym/Number of views (6295)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Donny Elsinga en Shiam Gewald Nederlands Kampioen

jongste lichting neemt twee titels mee naar Apeldoorn

Donny Elsinga en Shiam Gewald Nederlands Kampioen.

Donny kwam uit in een prestatiepartij tegen een langere en 3 kilo zwaardere bokser Mirza genaamd van Team Prins. Donny moest over de zijkant aanvallen en had moeite met de lengte van zijn opponent. Toch wist hij met lef en doorzettingvermogen vooral op de counter door te komen. Hij verliest de partij maar heeft zich tot de laatste seconde kranig verweerd. Zijn tegenstander duikt zelfs een keer vol achteruit in de touwen om daarna vol met een stoot op Donny af te vliegen. Hier wordt door de scheidsrechter niet op gereageerd maar ook Donny heeft er maling aan en gaat erna gewoon verder met de wedstrijd. Klasse. Voor deze prestatie is hem de titel toegekend.

Shiam Gewald zag zich opgesteld tegen de jongste Tingen van Boksvereniging Assen. Hij verloor in Smilde 3 weken geleden nog van deze gedreven bokser en wist wat hem te wachten stond.
Hij begon goed op lengte en moest voortdurend ruimte houden. Dat lukt in de eerste ronde goed. In de tweede ronde zet zijn tegenstander op een goede mannier meer druk en maakt Shiam zich te klein waardoor hij uiteindelijk terecht een openbare waarschuwing krijgt voor te laag inkomen. In de derde ronde pakt Shiam zichzelf op en zet een tandje erbij waardoor hij met de hakken over de sloot, de wedstrijd wint en zich Nederlands Kampioen mag noemen.
zaterdag 16 november 2013/Author: Anonym/Number of views (2978)/Comments (0)/ Artikel rating: 3.0
Categories: Wedstrijden
Tags:

Zinderende finale bij ABCC

titel Oberliga kampioen is binnen!

Afgelopen zaterdag is de beker van de Duitse Oberliga in de Nederlandse prijzenkast beland.
In het clubgebouw van ABCC werd de finale gewonnen tussen het Windmill team en het Duitse districtteam Unser Fritz / Wanne.
De deelnemers in het strijdperk zijn voor deze gelegenheid zoveel mogelijk samengesteld uit ABCC - boksers die ook in de eerdere wedstrijden acte de presence gaven. Zo zagen we in de 69 kg Wouter Djokic, 17 jaar en uitkomend in de Elite klasse, triomferen. In de 75 kg waren twee wedstrijden te winnen. Zowel Jamal El Bouhali als Ahmet Calik haalden de winst binnen met krachtig boksen. In de 91 kg klasse bokste Gokhan Gedik. Hij won doordat zijn tegenstander een vervelende blessure opliep.
In de pauze werd door de Apeldoornse boksvereniging, dat dit jaar 50 jaar bestaat, stilgestaan bij de exceptionele prestatie van Peter Mullenberg op het WK.

Over twee weken wordt het NK Jongeren gebokst waar de jeugd van ABCC medailles probeert te halen. 
Twee weken later zijn hun grote boksbroeders aan de beurt.donderdag 24 oktober 2013/Author: Anonym/Number of views (3279)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:
123456