ABCC op social media:

Darryl Passial Walkover, verlies voor Shiam Gewald

In de finale van het Noord Nederlandse Bokskampioenschap trof Shiam Gewald, 14 jaar, 57 kg, Luca Tingen van Boksvereniging Assen.

De eerste ronde wist Shiam te winnen, de tweede en derde ronde liet hij Luca in de wedstrijd groeien en kon de Assenaar de wedstrijd op inzet naar zich toe trekken.

Darryl Passial, Elite, 81 kg B klasse, kreeg een Walk over doordat zijn tegenstander niet mocht boksen van de organisatie. Hij bokst volgende week zaterdag in de halve finale en bij winst zondag in de finale.


zondag 5 oktober 2014/Author: ABCC/Number of views (1802)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Boksclub ABCC Apeldoorn klaar voor NNK

Volgende week doet ABCC mee aan de Noord Nederlandse Kampioenschappen Boksen. Deze kampioenschappen zijn de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Het overgrote deel van de wedstrijdgroep kan niet meedoen om het simpele feit dat er geen gelijkwaardige tegenstanders te vinden zijn. Internationals als Peter en Brandon Müllenberg en Stevan Djokic maar ook dame Tiffany Kallenkoot hebben veel wedstrijden op hun naam staan.
Wel boksen Edenaar Wouter Djokic en Apeldoorners Shiam Gewald en Darryl Passial, Eerstgenoemde is een bokser uit de Nationale Selectie maar heeft wel een tegenstander in Nederland. Shiam en Darryl zijn beginnende boksers en willen deelname voor hun Nederlandse titel afdwingen door dit districtkampioenschap te winnen.

zondag 28 september 2014/Author: ABCC/Number of views (2049)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Djokic broers succesvol in Servië

Wouter Djokic kampioen van Servië en beste bokser van het toernooi


Onder leiding van vader en coach Goran Djokic zijn afgelopen zaterdag in Servië twee uitstekende prestaties neergezet.

Wouter wist in de finale op overtuigende wijze te winnen van Stojanović Lazar in de 69 kg klasse en is daarmee Servisch Kampioen in de Elite 69 kg klasse. Wouter Djokic is deelnemer aan de strijd om de landstitel van Servië en komt daarbij uit voor boksvereniging 'Novi Sad'. Als klap op de vuurpijl werd hij ook uitgeroepen tot beste bokser van het toernooi.

Zijn jongere broer Stevan Djokic bokste een voorpartij tegen de Servische Jeugd Kampioen 2014 in de 64 kg klasse Petar Stosic. Ook de jongere telg van deze boksfamilie bokste vol vuur en wist in de derde ronde de tegenstander tot opgave te dwingen.

maandag 7 juli 2014/Author: ABCC/Number of views (4809)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Verslag Baltic Cup Binz 2014

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseerde de politie sport vereniging Stralsund in het weekend van 27 en 28 juni de ,, Internationaler Binzer Baltic cup im Boxen ,, op het vakantie eiland Rügen.

Aan het perfect georganiseerde evenement met deelnemers uit Hongarije, Polen, Tsjechië, Duitsland namen namens Nederland 4 overwegend jonge elite boksers uit het Windmill team deel.

Teamsamenstelling:
75 Jamal el Bouhali (ABCC) , 81 Elaige Camara (NABA), 91 Roy Korving (Benthuizen) en Hannes Terlinde ( SCM). Begeleiding: Trainer Dis Paulussen, helper/chauffeur Ger Daenen, scheidsrechter Costa Papadopoulos en trainer/teamleider Hennie van Bemmel.
27 Juni halve finales:
Jamal el Bouhali moest het in de 75kg opnemen tegen de Duitser Meriton Rexhepi, een oude bekende voor Jamal, die onlangs tijdens het gala in Almelo tegen deze  Duitse 1e Bundesliga bokser een nipte nederlaag leed. Jamal was zeer gemotiveerd om heir in eigen huis revanche te nemen, bokste scherp en reactief en goed op zijn eigen afstand, draaide prima weg als de Duitser wild aanviel en nam keurig over.De eerste ronde was duidelijk voor Jamal, Ook de 2e ronde ging naar Jamal  die in deze ronde de Duitser neerhaalde met een rechtse cross , leermoment: het naar de witte hoek gaan duurde veel te lang , waarop de scheidsrechter natuurlijk ook niet eerder ging tellen. De derde ronde ging redelijk gelijk op, maar de overwinning ging duidelijk en dik verdiend naar de Nederlander.

dinsdag 1 juli 2014/Author: ABCC/Number of views (2274)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

PETER MÜLLENBERG MILITAIR WERELDKAMPIOEN!!!

Vorig jaar in de 75, nu in de 81 kg klasse

dinsdag 27 mei 2014/Author: ABCC/Number of views (5895)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

WINDMILL TEAM OP DREEF IN APELDOORN

Na de uitwedstrijd verloren te hebben tegen Dinslaken hebben we als team direct het vertrouwen uitgesproken in onze nieuwe jongens. Het is een leerproces, Het is belangrijker om te weten van wie je verliest en waarom. In ons team mag het nooit een conditioneel probleem zijn, met de huidige jurering is het medebepalend.

Gelukkig hebben wij die zorgen niet door onze monteringen en CT. Windmillteam was op tijd aanwezig, alles op gewicht en wat met deze boksers zo uniek is dat de reserves ook op tijd zijn en iedereen zich schikt in zijn rol. Een minpunt buiten onze macht om was dat de tegenstander van Wouter Djokic Vincenzo Gualtiere zonder enig excuus niet kwam opdagen. Evenals de tegenstander van Milad Zamani, ook deze melde zich af. Een geweldige boksfeer waarin de niet boksende Windmillteam leden hun ploeggenoten uitbundig aanmoedigde naar de verdiende overwinningen. Vooral Hannes is duidelijk, chappoo vriend.

Het mooie van dit systeem boksen is dat je verplicht 7 Internationale Oberliga partijen moet leveren, in overleg kan je ervoor kiezen om 2x 64 te boksen en bv 60 kg niet.
dinsdag 22 april 2014/Author: ABCC/Number of views (5077)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

ABCC bokser Stevan Djokic op WK

eerste wedstrijd aankomende woensdag

Stevan Djokic van ABCC Apeldoorn is met twee collega's op het WK u19. Hij bokst tegen de Turk Furkan AVCI op woensdagavond 16 april. Hij maakt deel uit van de Nederlandse selectie en bokst bij winst tegen de Amerikaan Jonnathan Navarro.


Zijn oudere broer Wouter bokst ook voor ABCC Apeldoorn en komt dit weekend samen met Jamal Bouhali en Ben Tingen uit voor het Windmill team in de NRW Liga. Deze wedstrijden worden gehouden bij ABCC Apeldoorn aan de Paul Krugerstraat 7. Kaarten kosten 12,50 aan de kassa. Volg ons op facebook.com/ABCCApeldoorn.
maandag 14 april 2014/Author: ABCC/Number of views (2474)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Winst voor Wouter Djokic in 100e duel

Brandon Müllenberg sterk tegen nr 3 van de wereld

Gisteren boksten twee A klasse ABCC'ers in een clubontmoeting tegen de uit Ierland afkomstige topclub Bracken Boxing Dublin.

Als eerste was Brandon Müllenberg in de juniorenklasse aan de beurt. Een behoorlijke uitdaging want het betrof de nr 3 van de laatste WK Kieran Molloy. Brandon zette alle zeilen bij en in een zwaar bevochten wedstrijd verloor Brandon weliswaar maar zonder enig moment in moeilijkheden te zijn geweest en met afgedwongen respect van de tegenstander. Een keurige wedstrijd met perspectief op de top.

Wouter Djokic kwam uit tegen de sterke international Johnny Harthy. Wouter is pas sinds kort tot de Elite klasse toegetreden. De eerste twee minuten liet Wouter zijn klasse zien maar schoot daarna in de automatische piloot waardoor het gevecht rommelig verliep. Pas in de derde ronde kwam Wouter weer in zijn rust en scoorde goede treffers. Een goede test tegen een oudere en ervarener bokser waar hij de winst wist te pakken in zijn alweer 100e wedstrijd.

Op 19 april organiseert ABCC een wedstrijdavond in de strijd om de NRW liga waarbij het Windmill team in 2013 kampioen werd. Voorverkoop kaarten zijn verkrijgbaar via info@boksclub-abcc.nl en kosten € 10,-. Aan de kassa betaal je € 12,50. Meer informatie vind je op http://www.boksclub-abcc.nl
zondag 16 maart 2014/Author: ABCC/Number of views (2132)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Succesvol weekend ABCC Apeldoorn

Zaterdag boksten Steve Suppan (elite A 64 kg) en Wouter Djokic (elite A 69 kg) in Dusseldorf de finale van het stadstoernooi. Steve bokste sterk tegen Artur Ratc met maar net te weinig overmacht waardoor de jury in staat was de winnende uitslag aan de thuisbokser re geven. Wouter bokste sterk tegen de ervaren Armin Malekzadeh en won op punten de wedstrijd. 

Zaterdag boksten Steve Suppan (elite A 64 kg) en Wouter Djokic (elite A 69 kg) in Dusseldorf de finale van het stadstoernooi. Steve bokste sterk tegen Artur Ratc met maar net te weinig overmacht waardoor de jury in staat was de winnende uitslag aan de thuisbokser re geven. Wouter bokste sterk tegen de ervaren Armin Malekzadeh en won op punten de wedstrijd. 
Zondag was het de beurt aan Donny Elsinga (kadet B klasse 57 kg)., opnieuw aan Wouter als invaller en aan Stevan Djokic (Jeugd A klasse 63 kg). Donny Elsinga werd overklast door zijn opponent die zowel conditioneel als technisch niet was opgewassen tegen de Duitser. Wouter viel in om tegen de Belgische Khalid Mokaliev. De Belg had weinig in te brengen tegen Wouter en ook zijn tweede wedstrijd dit weekend werd gewonnen. Stevan Djokic bokste de finale tegen de sterke Temur en wist met gevarieerd boksen zijn tegenstander over alle drie de ronden te overtuigen van zijn meesterschap. Ook hij werd hiermee Dusseldorfer Meister.
Ondertussen was Darryl Passial (ellite B, 81 kg) in Nederland de clubkleuren aan het verdedigen in Nootdorp.Dat deed hij met verve.
Met alleen directe stoten wist hij zijn tegenstander in alle drie de ronden hard te raken waarbij in de derde ronde de tegenstander de partij moest staken en Darryl de wedstrijd wint op technisch knock-out (tko).

In de Bundesliga wist bij de Velberter BC Peter Mullenberg (elite A 81 kg) over vier ronden van drie minuten de winst binnen te halen, daarbij geholpen door de talentvolle Nederlander Enrico la Cruz. In de hoogst haalbare Duitse competitie wist het team van coach Hennie van Bemmel wederom het landskampioenschap binnen te halen.

Volgende week bokst Peter Mullenberg voor Italië in de World Series of Boxing, is Stevan Djokic met zijn coachende vader Goran op een toernooi in Litouwen ter voorbereiding op het WK in april en boksen een aantal anderen in Roosendaal op een interland tegen Ierland. Op 19 april is er een gala in Apeldoorn.


zondag 9 maart 2014/Author: ABCC/Number of views (2219)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Wisselend resultaat in Rijswijk

Wouter Djokic baas over Grohl

Vandaag zijn er in Rijswijk wedstrijden gebokst door Jamal Bouhali, Wouter Djokic en Ben Tingen. 
Jamal bokste tegen Remco Hofstede van boks vereniging Teus de Kruyf en liep aan het eind van de eerste ronde een snee boven zijn oog op waardoor hij niet verder kon boksen. 
Ben Tingen bokste in de 81 kg tegen Kevin Debrah uit Berlijn.
Tingen probeerde teveel het juiste moment af te wachten en liep daardoor achter de feiten aan. Jammer voor de sympathieke Nederlander die meer in zijn mars heeft. Wouter Djokic bokst drie prima ronden tegen Ramon Groth in de 69 kg klasse. Hij weet de Duitser in de tweede ronde goed in het lichaam te raken en veranderd in de derde ronde zijn strategie door op hele afstand de afgematte bokser te treffen met wisselende combinaties.

Volgende week boksen negen ABCC'ers in Dusseldorf op zaterdag en zondag en de week erna tegen Ierland in Roosendaal.
Op 19 april is er een Liga ontmoeting voor het kampioenschap in Apeldoorn. Meer daarover is te volgen op www.boksclub-abcc.nl
zondag 2 maart 2014/Author: ABCC/Number of views (2064)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:
123456