Volg ons op social media:

Maandag 19 september gesloten

trainercorps op de Bep van Klaveren Memorial Rotterdam

De Jaarlijkse Bep van Klaveren Memorial is een van de grootste amateurtoernooien in Nederland.

Op deze maandagavond worden er wedstrijden gebokst tussen Nederlandse talenten en een gastteam uit het buitenland. De ABCC trainers zijn daar ook dit jaar bij betrokken en daardoor vervalt de training.

http://www.bepvanklaverenmemorial.nl

dinsdag 13 september 2016/Author: Anonym/Number of views (1634)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Tags:
maandag 25 juli 2016/Author: Anonym/Number of views (1546)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating

Onterecht verlies voor Mullenberg in finale in Rio

Peter Mullenberg heeft de finale van het Olympisch testevent in Rio de Janeiro met 3-0 verloren van Joshua Buatsi (2x 29-28 en 1x 30-27 van Turkije!). Misschien was de eerste ronde voor de Engelsman maar ronde twee en drie zeker niet. Een ieder verwachtte eigenlijk dat de overwinning voor de 27-jarige Almeloer een feit was.

De Engelse coaches bezochten samen met Peters tegenstander later de Nederlandse kleedkamer om zich te excuseren. Jammer maar het is niet anders. Winst of verlies telt minder dan de geleverde prestatie in de wedstrijd.

Hennie van Bemmel 

 

dinsdag 8 december 2015/Author: Anonym/Number of views (1693)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

boksers en trainers ABCC Apeldoorn naar WK en Noord Nederlandse Kampioenschappen.

boksers en trainers ABCC Apeldoorn naar WK en Noord Nederlandse Kampioenschappen.

Dit weekend reizen Peter Mullenberg (ABCC Apeldoorn), Enrico Lacruz, Max van der Pas en Roy Korving af naar het WK in Doha Qatar. Afgelopen woensdag 30 september trainden ze nog onder leiding van hoofdcoach Hennie van Bemmel en tweede trainer Goran Djokic, beiden ook van ABCC Apeldoorn voor het laatst op het sportcentrum Papendal, alvorens af te reizen. De Nederlandse boksbond vaardigt de grootste delegatie sinds jaren af. Een en ander zal via streaming video te volgen zijn. 

Hun wedstrijdgenoten die thuis blijven zijn niet minder druk. Onder leiding van ABCC trainers Eduard van Uffelen en Melvin Etty gaan zij deelnemen aan het Noord Nederlandse Kampioenschap om te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in november.

Alle info over het WK en de NNK zijn te volgen op Facebook en de website www.boksclub-abcc.nl.

vrijdag 2 oktober 2015/Author: Anonym/Number of views (2136)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Tags:

Zilver op het EK

Apeldoornse club heeft internationale ijzers in het vuur

ABCC'er Peter Müllenberg zilver gewonnen in de klasse tot 81 kg op het EK, onze ABCC Wouter Djokic in de 69 kg niet geplaatst voor WK maar topper in wording met alle tijd van de wereld. ABCC vriend Enrico la Cruz in de 60 kg keihard brons. Teammaatje Max vd Pas is in de 75 kg geplaatst voor het WK en jonge kanjer Roy Korving met zijn 81 kg aan spieren ook een ervaring erbij. Een jong team met zulke presentaties is om trots op te zijn. Coaches Hennie van Bemmel en Goran Djokic ook van harte gefeliciteerd door bestuur, vrijwilligers, trainers en boksers!

zondag 9 augustus 2015/Author: Anonym/Number of views (2463)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Peter Müllenberg deelnemer aan European Games

voorbereiding op de Olympische Spelen

 

ABCC bokser Peter Müllenberg, uitkomend in het halfzwaargewicht 81 kg, is momenteel op de European Games aanwezig in Baku. Hij is de nummer 5 op de wereldranglijst en wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Zijn trainer Hennie van Bemmel is er ook bij voor de coaching op dit topniveau.
Bij de mannen komt de als tweede geplaatste halfzwaargewicht Peter Müllenberg uit in de achtste finale tegen de winnaar van de partij Karlidag(TUR)- Lazar (SLO). Voor Peter wordt de kwartfinale heftig met als mogelijke tegenstander Mammodov uit Azerbeidzjan. Deze bokser werd 3e op EK 2011, 2e op EK 2013, 2e op WK 2011, 3e op WK 2013 en won brons op de Olympisch Spelen in 2012.

 

 


 

Persbericht AIBA (Wereld Boksbond):
http://www.aiba.org/blog/baku-2015-european-games-15-weight-classes-battle-gold-2/

European Games:

http://www.baku2015.com/boxing/index.html

 

 

 

 

dinsdag 16 juni 2015/Author: Anonym/Number of views (2196)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Boksers ABCC Apeldoorn sterk in binnen- en buitenland

Wouter Djokic verloor met uitstekend boksen met een score van 2-1 van de ervaren WK en OS deelnemer Vasily Belous en haalde daarmee een zilveren medaille met een gouden randje op het Belgrad Toernooi in Servië. Daarvoor versloeg hij eerder een Schotse en een Servische deelnemer.

Brandon Müllenberg won in Purmerend tegen plaatselijke favoriet Johnny Manvis. Hij bokste consequent volgens plan en counterde goed. De hoofdpartij van de avond was voor ABCC'er Jamal Bouhali die tegen zijn opponent ook met een enigszins aangepaste bokswijze beheerst en bekeken de winst binnenhaalde. Clubgenoot Darryl Passial verloor voortijdig.

Brandon Müllenberg's broer Peter Müllenberg bokste in de World Series of Boxing voor Marokko tegen een Rus en verloor zijn wedstrijd nipt op punten.    

maandag 27 april 2015/Author: Anonym/Number of views (2152)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Boksen in Bremenhaven

mooie wedstrijddag

Uitslagen wedstrijden Bremerhaven
Shiam Gewald junior B 57 kg verliest op punten 2-1.
Donny Elsinga junior B 57 kg wint op diskwalificatie tegenstander.
Kazim Hökeleki elite B 75 kg verliest op punten 3-0.
Stevan Djokic jeugd A 69 kg helaas geen tegenstander, heeft wel een sparring kunnen doen.
Brandon Müllenberg jeugd A 64 kg wint op punten 2-1.
Jamal Bouhali Elite A 75 kg verliest op punten 2-1.

 

dinsdag 7 april 2015/Author: Anonym/Number of views (2168)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Brandon Müllenberg en Darryl Passial op ONK Zuid Nederland

Brandon Müllenberg en Darryl Passial gaan op het Open Zuid Nederlands Kampioenschap de strijd aan voor de titel. Darryl zal op zaterdag de spits afbijten met een 1/4 finale wedstrijd Nieuwelingen 81 kg tegen de uit Duitsland afkomstige Justin Mangat van BC Siegburg. Ook zal ABCC-vriend Carlo Klouwen van Boksvereniging Assen worden bijgestaan door het team van ABCC. Brandon Müllenberg trekt op zondag ten strijde tegen Johhny Manvis in de finale voor de Jeugd A klasse titel tot 64 kg. We wensen alle boksers veel succes!

(klik op de titel van het artikel voor de wedstrijdplanning)

dinsdag 17 februari 2015/Author: Anonym/Number of views (2322)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:

Kort verslag van het NK Boksen

Tiffany Kallenkoot dames A cadetten 57 kg wint op punten van Maud vd Vegt. De drie ronden bokst ze op lengte en leid het gevecht over de drie ronden.
Tiffany wordt hiermee Nederlands Kampioen.

Donny Elsinga junioren B klasse 60 kg ging aan de slag tegen Akram Essakkili. Donny bokste een goede eerste ronde tegen deze fysiek sterke tegenstander. De tweede ronde en derde ronde bokste hij te open en was net iets later dan zijn tegenstander. Een goede ervaring voor de jonge ABCC'er. Verliest op punten.

Stevan Djokic jeugd 64 kg A klasse bokste tegen Aito Koster in de finale. Hij kon de rechtsvoorstaande bokser met zijn invechtende strijdwijze niet onder controle krijgen waardoor Aito op lengte zijn punten kon pakken. Stevan verliest op punten.

Wouter Djokic 69 kg elite A Klasse nam de handschoen op tegen Delano James. Wouter begon bekeken en wilde met korte acties de eerste ronde door. Delano vocht op deze afstand goed mee dus moest er een andere tactiek worden uitgevoerd. Dit werd door Wouter niet goed opgevolgd waardoor Delano in de wedstrijd kon groeien. Wouter verliest op punten.

Darryl Passial 81 kg elite B klasse moest aan de bak tegen Michael de Kok. Na een lange blessuretijd kon Darryl eindelijk weer eens de ring in. In de eerste ronde kwam zijn tegenstander goed door en had de ABCC'er moeite hem op hele afstand te houden. In de tweede ronde ging Darryl beter boksen en in de derde ronde wist hij ook een aantal keren goed zijn tegenstander te raken. Het was niet genoeg om te winnen helaas. Darryl verliest op punten.

Jamal Bouhali elite A klasse 75 kg moest het opnemen tegen Max vd Pas, de regerend Nederlands Kampioen. In dit spannende gevecht kon Jamal zijn beste wapen zijnde zijn stoothand niet optimaal in de aanslag brengen. Jamal verliest op punten.


Peter Müllenberg elite 81 kg A klasse bokst tegen Frank Rigter. Na in de eerste ronde zijn tegenstander tot acht tellen rust te dwingen werd door de trainer in de eerste twintig seconden van de tweede ronde de handdoek ter opgave gegooid. Peter Müllenberg wint op TKO.

Abdelhalim Assoui elite 91 kg A klasse verscheen in de ring tegen de routinier en landskampioen Johan Visscher. Johan is een harde werker die zich niet snel laat intimideren. Abdehalim had moeite om op de juiste afstand zijn spel te spelen, kwam van tijd tot tijd wel door met enkele treffers maar het was niet genoeg om te winnen. Abdelhalim verliest op punten.
zondag 30 november 2014/Author: Anonym/Number of views (2260)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: Wedstrijden
Tags:
123456