Volg ons op social media:

Boksen in Kevelaer

Op de kermis in een tent

Author: ABCC/zondag 12 mei 2013/Categories: Wedstrijden, Bestuursmededelingen

Beoordeel dit artikel:
Geen rating

Op de kermis in een grote tent in Kevelaer werden de Open stadskampioenschappen gebokst. Er werd deelgenomen door vier ABCC boksers.

De eerste die aan de beurt kwam was Donny Elsinga, 50 kg, cadet klasse. Het was zijn eerste partij; zijn tegenstander Burekovic van BC Hamm'
Donny begon voortvarend en sloot de eerste ronde met een lichte achterstand af. In de tweede ronde bokste hij goed mee maar in de derde kwam zijn tegenstander goed door wat resulteerde in een vervelende bloedneus. Met nog 30 seconden op de klok stopte de scheidsrechter de wedstrijd.

Na Donny was de beurt aan Shiam Gewald, 54 kg, cadet klasse. Ook hij bokste zijn eerste partij. Zijn tegenstander was iets kleiner dan Shiam, die hem met lange stoten goed bereikte.

Hij liep in de tweede ronde tegen een enkele stoot aan die directe resulteerde in een bloedneus. Deze was te heftig waarop de partij werd gestaakt.

Erg jammer, hij stond ruim voor op punten maar verliest zo de wedstrijd.

De beurt was nu aan zijn broer Bob Gewald, 57 kg Jeugd klasse. Bob bokste zijn tweede wedstrijd in 3x3 minuten. Zijn tegenstander was een jongen uit Kevelaer met de naam Fromberg.

Er werd door Bob met meest enkelvoudige treffers gescoord waarbij hij zijn dekking goed sloot. De vermoeidheid sloeg toe in de derde ronde voor beide boksers waar Bob toch net iets vaker aanzette. Een prima partij met winst voor de ABCC'er.

Als laatste op deze dag was de beurt aan Brandon Mullenberg. junior 57 kg voor zijn 38e partij. Brandon bokste gisteren in Hannover (zie andere verslag) maar was lekker fit en ontspanen. Zijn tegenstander was Nasrat van Essen. De afspraak was om lekker een pot te boksen, zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden en gaatjes. We wisten van Nasrat dat hij enkelvoudig bokst, dus de scorekansen liggen direct na zijn acties. Brandon reageerde goed, maar stapte af en toe te ver terug om goed druk te houden. Hierdoor was de einduitslag krap naast elkaar maar wel voor voordeel van Mullenberg, met name door zijn optreden in de eerste ronde en de laatste 30 seconden.

 

Met vriendelijke hoeken,

 

Eduard van Uffelen
Melvin Etty 

Print

Number of views (3886)/Comments (0)

Leave a comment

Name:
Email:
Comment:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Add comment

Name:
Email:
Subject:
Message:
x